Doneren

Kies een bedrag in onderstaande tabel:

€ 10€ 15€ 20
€ 25€ 30€ 35
€ 40€ 45€ 50
€ 75€100€200

Voor deze betalingen maken we gebruik van Mollie, een bedrijf dat deze transacties veilig en betrouwbaar kan uitvoeren. Mollie heeft hiervoor een licentie van De Nederlandse

Voor deze betalingen maken we gebruik van Mollie, een bedrijf dat deze transacties veilig en betrouwbaar kan uitvoeren. Mollie heeft hiervoor een licentie van De Nederlandse Bank, hanteert voor ANBI´s een verlaagd tarief van € 0,35 per transactie en rekent verder geen kosten. Op uw bankafschrift verschijnt een betaling aan “Stichting Mollie Payments” met in de omschrijving “Suryodaya helpt kinderen in India”.

U kunt hier direct doneren via  iDeal (alleen vanaf Nederlandse banken / only from Dutch banks).

U kunt ook overschrijven naar onderstaand nummer:
Please sent your international donations to account:

NL74 TRIO 0379 4205 11 in the name of Stichting Suryodaya in Wageningen.
SWIFT / BIC code TRIONL2U.

ANBI

Onze stichting is aangemerkt als een algemeen nut beogende instelling ANBI. Suryodaya is een kleine stichting waarvan het bestuur bestaat uit vrijwilligers, er is geen directie en er zijn geen beleidsbepalers of personeel. Het bestuur ontvangt geen beloning.

Donaties zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting en ze komen ook in aanmerking voor een verlaagd successietarief in het geval van een legaat. Nog meer belastingvoordeel kunt u realiseren bij het schenken van een periodieke gift. Deze moet u dan wel schriftelijk vastleggen. Dit kan eenvoudig door het invullen van een formulier. U kunt dit formulier downloaden en in tweevoud ondertekend naar ons verzenden. Wij sturen een door onze penningmeester getekend exemplaar terug. U heeft het getekende formulier nodig bij uw belastingaangifte. Voor meer informatie en inzage in het officiële register, raadpleeg de Belastingdienst.

De donateurs van Suryodaya vormen een bont gezelschap, voornamelijk afkomstig uit Nederland en België, maar ook uit Duitsland, Zwitserland en de UK. Velen storten maandelijks hun donaties; zij zijn de trouwe basis die het financiële fundament leggen onder ons werk. Daarnaast zijn er eenmalige acties, zoals een inzameling bij een bruiloft, een 25-jarige huwelijksviering, een priesterfeest, een plechtige professie of een jubileum op het werk.

Soms is er een bijzondere donatie zoals die van een schoolproject in Nijmegen, van een Rotary Club in Harenkarspel (NH) of van de Belgische fotograaf Patrice Lesueur. Deze laatste bezocht in 2015 onze projecten in India en maakte daar bijzondere foto’s die hij op verschillende tentoonstellingen verkocht ten bate van Suryodaya. Tenslotte komen er giften binnen via andere stichtingen, bedrijven en legaten. Die worden soms gekoppeld aan een bepaald project, zoals nieuwbouw voor de school of het bouwen van een internaat.